Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: fotogalerie je na světě

Ukrajina - Děti ze sociálně slabých rodin, děti, které přišly o rodiče, či děti, které prchly před válečným konfliktem na východě Ukrajiny. Ty všechny obdarovali čeští dárci Vánočními balíčky. Jakou radost dětem udělaly, si můžete prohlédnout ve fotogalerii...

3. sbírka potravinové pomoci

Období vánoc máme sice už pár dní za sebou, ale stejně jako v minulém roce se rozhodla Charita Kyjov uspořádat před těmito - pro mnohé nejkrásnějšími svátky v roce - v pořadí již třetí sbírku potravinové pomoci.
Probíhala v termínu od 12. do 31. prosince 2016, opět na dvou místech současně; prvním z nich byl obchodní dům Marina u autobusového nádraží v Kyjově a druhým supermarket JEDNOTY na náměstí ve Bzenci.
Sbírka byla zaměřená na pomoc spoluobčanům v hmotné nouzi.

Den otevřených dveří - Letní odpoledne v DPS Svatobořice-Mistřín

V pátek 26. 8. 2016 se uskutečnilo na nádvoří Domu s Pečovatelskou službou ve Svatobořicích ‑ Mistříně již tradiční Charitní odpoledne.

Potravinová a materiální pomoc

Pomoc nejchudším – takový cíl si předsevzal Operační program potravinové a materiální pomoci organizovaný Ministerstvem práce a sociálních věcí spolu s Charitou České republiky.
Projekt se tak dotkne místních občanů, kteří mohou o pomoc zažádat prostřednictvím kyjovské charity.

Postní almužna - poděkování

Církev v době postní vybízí své věřící k prohloubení tří věcí: modlitby, postu a almužny.
Pokladnička postní almužny slouží ke shromažďování finančních prostředků, skrze něž může církev prostřednictvím místní Charity pomáhat potřebným lidem ve svém okolí.

Sbírka potravinové pomoci

také před letošními velikonočními svátky se rozhodla Charita Kyjov uspořádat v pořadí již druhou sbírku potravinové pomoci.
Probíhala v termínu od 11. do 27. března 2016, tentokrát na dvou místech současně; prvním z nich byl obchodní dům Marina u autobusového nádraží v Kyjově a druhým supermarket JEDNOTY na náměstí ve Bzenci.
Sbírka byla zaměřená na pomoc spoluobčanům v hmotné nouzi.

Den duchovní obnovy v Charitě Kyjov

Na výzvu papežské rady Cor unum a naší biskupské konference k uskutečnění postního dne v  Charitách jsme se rozhodli toto přání naplnit.
Termín, rozsah a čas byl dohodnut s místním panem děkanem a stanoven na čtvrtek 17. 3. 2016 odpoledne.
Na obnovu jsme se připravovali celou dobu svatopostní polední společnou modlitbou papeže Františka pro Svatý rok milosrdenství.

Hledáme nového kolegu / kolegyni

Do týmu Arcidiecézní charity Olomouc hledáme vedoucí/ho projektového oddělení.

ACHO vyhlašuje výnos a využití Tříkrálové sbírky 2016. Poděkování všem dárcům

Všechny Charity na území Arcidiecéze olomoucké mají letošní sbírkové pokladničky Tříkrálové sbírky úředně rozpečetěné. Celkem bylo vykoledováno krásných 24 795 790 korun, což je téměř o milión korun více než v loňském roce! Nyní probíhá kontrola všech úředních dokladů, na jejímž základě bude definitivní výsledek potvrzen. Výtěžek je třeba nyní shromáždit a zkontrolovat na centrálním tříkrálovém kontě, aby poté mohl putovat k těm, jimž je výlučně určen: na pomoc lidem v nouzi.