Výroční zpráva za rok 2018 vypovídá o smysluplnosti naší práce

Přehled činnosti Charity Česká republika za loňský rok svědčí o nasazení profesionálů, obětavosti dobrovolníků i štědrosti tisíců dárců.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Pozvánka na koncert Cimbálové muziky ZUŠ Kyjov

Vážení přátelé,
dovolujeme si vás pozvat do Domu s pečovatelskou službou ve Svatobořicích-Mistříně na koncert Cimbálové muziky ZUŠ Kyjov...

Vánoční balíčky pro děti na Ukrajině předány

Milí dárci vánočních balíčků pro děti na Ukrajině,

během prvních lednových dnů byly všechny vánoční dárky na Ukrajině rozdány.

Den otevřených dveří - Letní odpoledne v DPS Svatobořice-Mistřín

V pátek 26. 8. 2016 se uskutečnilo na nádvoří Domu s Pečovatelskou službou ve Svatobořicích ‑ Mistříně již tradiční Charitní odpoledne.

Potravinová a materiální pomoc

Pomoc nejchudším – takový cíl si předsevzal Operační program potravinové a materiální pomoci organizovaný Ministerstvem práce a sociálních věcí spolu s Charitou České republiky.
Projekt se tak dotkne místních občanů, kteří mohou o pomoc zažádat prostřednictvím kyjovské charity.