Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Charita Kyjov hledá nového kolegu / kolegyni

na pracovní pozici "Pracovník v sociálních službách"
podrobnější informace zde:

Charita: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Pozvánka na koncert Cimbálové muziky ZUŠ Kyjov

Vážení přátelé,
dovolujeme si vás pozvat do Domu s pečovatelskou službou ve Svatobořicích-Mistříně na koncert Cimbálové muziky ZUŠ Kyjov...

Vánoční balíčky pro děti na Ukrajině předány

Milí dárci vánočních balíčků pro děti na Ukrajině,

během prvních lednových dnů byly všechny vánoční dárky na Ukrajině rozdány.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: fotogalerie je na světě

Ukrajina - Děti ze sociálně slabých rodin, děti, které přišly o rodiče, či děti, které prchly před válečným konfliktem na východě Ukrajiny. Ty všechny obdarovali čeští dárci Vánočními balíčky. Jakou radost dětem udělaly, si můžete prohlédnout ve fotogalerii...

3. sbírka potravinové pomoci

Období vánoc máme sice už pár dní za sebou, ale stejně jako v minulém roce se rozhodla Charita Kyjov uspořádat před těmito - pro mnohé nejkrásnějšími svátky v roce - v pořadí již třetí sbírku potravinové pomoci.
Probíhala v termínu od 12. do 31. prosince 2016, opět na dvou místech současně; prvním z nich byl obchodní dům Marina u autobusového nádraží v Kyjově a druhým supermarket JEDNOTY na náměstí ve Bzenci.
Sbírka byla zaměřená na pomoc spoluobčanům v hmotné nouzi.

Den otevřených dveří - Letní odpoledne v DPS Svatobořice-Mistřín

V pátek 26. 8. 2016 se uskutečnilo na nádvoří Domu s Pečovatelskou službou ve Svatobořicích ‑ Mistříně již tradiční Charitní odpoledne.

Potravinová a materiální pomoc

Pomoc nejchudším – takový cíl si předsevzal Operační program potravinové a materiální pomoci organizovaný Ministerstvem práce a sociálních věcí spolu s Charitou České republiky.
Projekt se tak dotkne místních občanů, kteří mohou o pomoc zažádat prostřednictvím kyjovské charity.