vedoucí:     Zdeněk Hochman
mobil:         608 351 744
e-mail:        pastorace@kyjov.charita.cz
adresa:       Palackého 194, 697 01 Kyjov

Tříkrálová sbírka obnovuje starou lidovou tradici tříkrálových koledníků, předávajících radostnou zvěst o Bohu, který se nám skrze Kristovo narození stal blízkým a miluje všechny lidi.

Konáním tříkrálové sbírky dostáváme také možnost zapojit se do pomoci trpícím a potřebným lidem, kteří žijí u nás i v zahraničí. Solidarita s nimi je pro nás velmi důležitá, protože nám pomáhá vyjít ze zahledění se jen na své potřeby a vidět také nouzi druhých. Pokud sami něco dobrého pro druhé vykonáme, poznáme, že Bůh má pro nás připraveno daleko víc, než jsme schopni si představit.

Zakusíme opravdovou radost a uspokojení, že se můžeme podílet na díle pomoci těm, kteří tuto pomoc velmi potřebují. Proto upřímně děkujeme Vám všem, kteří jste se rozhodli jakýmkoliv způsobem, podle Vašeho uvážení a Vašich možností podpořit charitní dílo a přejeme Vám k tomu hodně Božího požehnání, pokoje a radosti.

V lednu 2017 proběhla Tříkrálová sbírka v kyjovském děkanátu a bylo při ní vybráno celkem 1 088 624 Kč. Získané finanční prostředky budou použity pro pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí a na podporu charitního díla. Hlavními záměry Charity Kyjov na využití letošní Tříkrálové sbírky budou:

• Přímá finanční či materiální pomoc osobám v sociální i hmotné nouzi
  • Podpora pečovatelské služby - zachování a rozvoj mobility
  • Stavební opravy prostor Charity Kyjov za účelem zřízení humanitárního skladu

Všem dárcům za projevenou přízeň a štědrost děkujeme!

Podrobné výsledky sbírky z jednotlivých obcí:
Tříkrálová sbírka 2017
Celostátní výsledky Tříkrálové sbírky:

Klíč k rozdělení výnosu Tříkrálové sbírky:

Arcidiecézní charita Olomouc 15%
Sekretariát ACHO 5%